Róże z ciasta francuskiego
Róże z ciasta francuskiego
Składniki ciasto francuskie, 1 opak jabłka, 2-3 szt woda, 3 szkl cukier, 1/2 szkl sok z cytryny, 5 łyżek Przygotowanie Jabłka myjemy, kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Następnie kroimy każda połówkę w cienkie plasterki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i sok z cytryny. Wrzucamy pokrojone na plasterki jabłka i gotujemy około 3 minut na wolnym ogniu. Jabłka mają być elastyczne, ale nie mogą się rozpaść. Ciasto francuskie kroimy na paski ok 3-4 cm. Na każdy pasek ciasta kładziemy plast... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami
Autor
Zena w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, cytryna, muffiny, ciastka , ciasteczka, ciasta z jabłkami, babeczki, ciastka z ciasta francuskiego, jabłka pieczone, ciasto z połówkami jabłek
Inne przepisy z Gotowanie moimi oczami
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję