Pan Rustico czyli hiszpański chleb rustykalny

Pan Rustico czyli hiszpański chleb rustykalny

Pan Rustico czyli hiszpański chleb rustykalny

  Składniki na zaczyn mąka pszenna typ 650, 125g drożdże suche, 7g (świeże około 25g) woda letnia, 150ml cukier, 1 łyżeczka Składniki na ciasto właściwe mąka pszenna typ 650, 225g drożdże świeże 8g mąka pszenna razowa, 100g woda letnia, 150ml sól, 1 i 1/2 łyżeczki cukier, 1 łyżeczka oliwa, 1 łyżka Przygotowanie W niewielkim naczyniu przygotowujemy zaczyn. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier, odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 24 godziny. N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.