Babka cytrynowa z kisielem

Babka cytrynowa z kisielem

Babka cytrynowa z kisielem

  Składniki jajka, 5 szt mąka pszenna, 1 i 3/4 szkl kisiel cytrynowy, 1 opak sok z 1 cytryny skórka otarta z 1 cytryny margaryna, 200g proszek do pieczenia, 1 łyżeczka cukier, 1 szkl Przygotowanie Margarynę roztapiamy w garnuszku i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kisielem. Nadal miksując dodajemy porcjami mąkę. Następnie dodajemy sok i skórkę z cytryny. Ostrożnie wlewamy wystudzoną margarynę. Miksujemy, aż całość dokładnie się połączy. Formę wysm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję