ciasto na spód 0,5 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 100 g masła 2 zółtka szczypta proszku do pieczenia 600 g masy makowej z puszki 5 jaj 250 g masła 1 szkl cukru 2 duże jabłka 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kajmak z puszki ok 4 łyżki. kandyzowana zkórka pomarańczowa Ciasto zagniatamy i wykładamy cienko na dno blaszki o wym ok 35/22. P odpiekamy ciasto ok 12 min w temp 180 st. Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Suche składniki miesza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...