Łatwy kompot z truskawek, bez konieczności gotowania syropu cukrowego. Jako dziecko widziałam jak w ten sposób przygotowuje kompoty moja mama, teraz sama też tak robię. Kompoty wychodzą pyszne. Trochę po sezonie, ale może skorzystacie w przyszłym roku :) Składniki: truskawki cukier wrzątek goździki Przepis jest prosty. Każdy słoik napełniamy do połowy truskawkami, dodajemy goździki i cukier. Zalewamy wrzątkiem i pasteryzujemy. Na 1l słoik dodajemy 2 goździki i 6 łyżek cukru. Na 0,5l słoik dodajemy 1 goździk i 3 ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl