Konfiturę z czerwonej cebuli robiłam po raz pierwszy. Tyle się o niej naczytałam w necie, że chciałam w końcu poznać ten smak. Opłacało się, jest wyśmienita.Trochę ją jak to bywa w moim gotowaniu zmodyfikowałam i rodzynki zastąpiłam wiśniami z likieru. Wyszła znakomita i już wiem, że to raz pierwszy ale nie ostatni :) Ten smakołyk już na stałe zagości w mojej kuchni. Składniki : 1 kg czerwonej cebuli 2 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 5 goździków 1 łyżka miodu ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.