Sezon grzybowy w pełni, więc teraz te przetwory królują w mojej kuchni. Po przepisie na pyszne Borowiki w zalewie miodowej oraz Suszone grzyby przyszedł czas na tradycyjne grzybki w occie. To najbardziej znana forma ich pasteryzowania i słusznie zresztą, bo są rewelacyjne. Niezastąpione jako przekąska na dom owych uroczystościach, ale i wspaniały dodatek do kanapek z wędliną. Składniki: 2 kg małych grzybków ( podgrzybki, borowiki) Marynata: 2 szklanki octu 10% 4 szklanki wody 4 łyżeczki ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.