Uwielbiam jednogarnkowe potrawy, są proste w przygotowaniu, sycące i bardzo smaczne. Dzisiaj proponuję curry z dyni i kurczaka, pyszne danie jesienne z moim ulubionym warzywem, na które właśnie mamy sezon. Składniki: 300 g filetów z kurczaka 500 g dyni hokaido (bez pestek i skóry) garśść liści świeżego szpinaku 3 papryczki chili 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pasty curry 1 puszka mleczka kokosowego (niesłodzonego 450 g) sól i pieprz do smaku 3 łyżki masła ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.