Smalec na słoninie francuskiej
Smalec na słoninie francuskiej
Przepis na : śniadanie
Składniki: 500 g słoniny francuskiej wędzonej pętko kiełbasy jałowcowej 4 ząbki czosnku 180 g łopatki wieprzowej pętko kiełbasy wielkopolskiej 2 większe cebule 150 g słoniny świeżej sól, pieprz szczypta majeranku, lubczyku, estragonu Przygotowanie: Obie słoniny pokroić w małą kostkę, podsmażyć na malutkim ogniu, od czasu do czasu delikatnie mieszając ok 30 min. Dodać pokrojone w kosteczkę mięso, jałowcową i wielkopolską kiełbasę. Zwiększyć nieco ogień, wszystko przemieszać i po ok 5 min dodać drobno poszatk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy
Autor
Gosia Kunc
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kiełbasa, mięso, mięso mielone, francuskie, mielone, śniadania, śniadanie, wieprzowina, przystawki
Inne przepisy z Gaździnka warzy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję