Risotto grzybowe z listkami szpinaku i pieczoną kaczką na cydrze

Risotto grzybowe z listkami szpinaku i pieczoną kaczką na cydrze

Risotto grzybowe z listkami szpinaku i pieczoną kaczką na cydrze

Przepis na : kolacja

Składniki 3-4 filety z piersi kaczki 200 g ryżu arborio 20 g suszonych grzybów u mnie maślaki główka czosnku bulion z kaczki lub warzywny masło parmezan cydr lub pół wytrawne wino kilkanaście listków szpinaku, ziaren jałowca i ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek kilka listków laurowych biała część pora Przygotowanie Kaczkę przyprawić solą pieprzem, majerankiem i po ząbku na filet czosnkiem. Skórę naciąć i podsmażyć mięso z obu stron na tłuszczu spod kaczki lub oleju kokosowym. Przełożyć do brytfanki z ziel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, kaczki, cydr, grzyby, por , szpinak, piersi z kaczki, kokosowe, piersi, mięso, pierś, risotto, przystawki, kolacja, obiad, bez pieczenia, risotto z grzybami, filet ze szpinakiem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.