Przepis na : deser
P anie i Panowie, otóż arbuza da się grillować! Niektórzy tkwią w błędzie, myśląc, że „wody” się przecież nie grilluje, ale arbuz daje sobie na grillu świetnie radę! Jeśli jeszcze o tym nie wiedzieliście, to pragnę Was o tym poinformować, kiedy trwa sezon na najsłodsze arbuzy. Sprawa jest bardzo prosta: bierzemy arbuza, kroimy w kostkę lub plastry, smarujemy oliwą i oprószamy odrobiną soli (potęguje to jego słodycz); można się również pokusić o płatki chili. Następnie grillujemy, aż arbuz nabierze intensywnie czerwo... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...