Przepis na : obiad
Bardzo smaczna, a zarazem błyskawiczna tarta mieszcząca na tak niewielkiej powierzchni jedne z najlepszych smaków lata, których nie zabijają żadne zbędne dodatki, a jedynie podkręca lekki posmak czosnku oraz obowiązkowo świeżo mielonego pieprzu. Jednym słowem, prostota w czystej postaci. Idealna w towarzystwie dobrej jakości oliwy. Jestem pewna, że tarta w takim wydaniu zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia. Składniki (22 cm x 32 cm): 1 płat 25 cm x 42 cm (275 g) gotowego ciasta francuskiego 0,5 średniej cu... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.