Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny)

Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny)

Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny)

Zawsze musi być ten pierwszy raz, prawda? Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny) Rekomendacja: dzisiaj rano piekę kolejny ( i wrzucam przepis) Składniki: ciasto 400 gram mąki pszennej 650 150 gram mąki żytniej 720 300 ml wody łyżka oleju rzepakowego łyżeczka suszonych drożdży wierzch ciasta żółtko łyżka mleka łyżka mąki +bułka tarta +olej ziarenka: słonecznik mak sezam Wykonanie: 1. Połącz w misie mąki i drożdże. Wlej letnią wodę i olej. Wyrób ciasto (przez około 3 minuty) 2. Wyrobione ciasto przełóż do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.