Szpinakowe tagliatelle w sosie porowo-pieczarkowym z kurczakiem

Szpinakowe tagliatelle w sosie porowo-pieczarkowym z kurczakiem

Szpinakowe tagliatelle w sosie porowo-pieczarkowym z kurczakiem

W kuchni kieruję się podstawową zasadą – ma być przede wszystkim smacznie i niebanalnie. Nie mogłabym chyba jeść non stop klasyki w postaci pulpetów, gołąbków, kotletów , zup itp. To nie dla mnie. Oczywiście nie mówię, że są to złe dania, aczkolwiek są dobre raz na jakiś czas, a już na pewno nie jako podstawa mojego jadłospisu. Lubię sięgać po nowe produkty i kombinować w kuchni, wykorzystując jednocześnie różnorodne połączenia, czasami w odmienny sposób, tak jak w przypadku dzisiejszego obiadu. Kiedyś połącze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, tagliatelle, makaron, makarony, sos pieczarkowy, sos do kurczaka, por , pieczarki, gołąbki, grzyby, sos do makaronu, kurczak z pieczarkami, kurczak z porem, makaron tagliatelle, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kotlet, pulpety, obiad, zupa, duszone, kotlety, kurczak makaron, piersi, pierś, tarta, kremowa, mięso, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magdalena M, 24 listopada 2013 14:58:33

Brzmi apetycznie! Mimo, że tarta z Twojego przepisu kiedyś mi kompletnie nie wyszła, to na taką opcję bym się skusiła z chęcią, zwłaszcza, że uwielbiam kombinacje makaronowe z kurczakiem i pieczarkami w roli głównej. Jedyne, czego mi osobiście brakuje, to zioła, zioła i jeszcze raz zioła (np. oregano i bazylia) :)

Anulla, 24 listopada 2013 15:04:04

Tobie akurat tarta nie wyszła, a innym wychodziła, kwestia umiejętności, piekarnika itp. czynników, biorąc pod uwagę, że swoje podboje kuchenne dopiero zaczynasz :)A co do ziół w tym przepisie to możesz oczywiście je dodać, ale tutaj główne skrzypce ma grać por-pieczarka i ten smak miał być podkreślony, którego nie chciałam zabić właśnie ziołami. Owszem jestem zwolenniczką przypraw i ziół wszelkiego rodzaju i używam je często w swojej kuchni, ale czasami też warto postawić na minimalizm, biorąc pod uwagę zastosowanie smakowego makaronu:)a pasty makaronowe z kurczakiem i ja uwielbiam:)

Natalie, 24 listopada 2013 15:26:14

Ale pyszności :) Ten sos kusi :)

Mała kuchareczka, 24 listopada 2013 15:33:25

Oj tak ale pychotaNie wiem czy juz ci pisałam, że mam nowego bloga.Stąd moje pytanie czy chciałabyś być dodana do jego bazy?Jeśli tak to zapraszam po szczegóły.bazafajnychblogow.blogspot.com

Kasia Cukier, 24 listopada 2013 16:17:09

Tak to już jest z tą perfekcją :/ a danie pięknie się prezentuje, bardzo smacznie :)

W kuchni Uli, 24 listopada 2013 16:20:05

takie dania bardzo lubię bardzo, podobnie jak Ty często trudno mi się czymś nie przejmować i chcę nad wszystkim mieć kontrolę, ale tak się nie da Ania, uczę się "dać na luz" :) pozdrawiam serdecznie!

Anulla, 24 listopada 2013 16:23:34

to podobnie jak ja, też się cały czas tego uczę:)

Justyna Bąk, 24 listopada 2013 16:43:55

pysznie wygląda:)

madlene17, 24 listopada 2013 17:05:30

Znam ten ból perfekcjonizmu...;) Sos bardzo mi się podoba, dodatek pora nadaje daniu charakteru. Zresztą, można stworzyć wiele kombinacji smakowych na jednej bazie. Zgadzam się z Tobą, po co się ograniczać? Jest przecież tyle wariantów:)

kruszyna, 24 listopada 2013 17:11:33

Super pomysł, żeby wykorzystać sprawdzony smak farszu do makaronu. Bardzo lubię takie sprytne rozwiązania, które oszczędzają nam czas i dają pewność, że będzie smacznie :)

marta-gotuje.pl, 24 listopada 2013 17:48:26

Wygląda pysznie :) a z tym perfekcjonizmem mam zupełnie tak samo, choć ostatnio staram się z tym walczyć, bo nie zawsze jest to dobra cecha (przynajmniej w moim przypadku ... ;)

beti, 24 listopada 2013 18:28:36

Jest pysznie i to bardzo :)) Makaron zawsze i wszędzie :))

Ela.M, 24 listopada 2013 20:20:19

Ja też lubię kombinować, często tak jak dzisiaj robiąc dzisiejszy obiad, brakło mi składników zastępuje je podobnymi lub innymi i wychodzi nowe danie. A przy okazji pyszne były warzywne placuszki według Twojego przepisu:)

Anulla, 24 listopada 2013 20:24:50

nie wiedziałam o istnieniu nowego bloga. Przejrzałam stronę i na razie się wstrzymam, ale dziękuję za zaproszenie:)

Anulla, 24 listopada 2013 20:26:05

por i pieczarka tworzą fajny smak:) i właśnie za to kocham kuchnię - za nieograniczone możliwości smakowe i kombinacje:)a ten perfekcjonizm to i cecha pozytywna i wada - zależy od sytuacji:)

Anulla, 24 listopada 2013 20:27:08

to ja mam podobnie:) tak samo jak łapię się na tym, że wieloma rzeczami się martwię, a mogłabym odpuścić. Mam czasami wrażenie, że niektórzy ludzie mają wszystko gdzieś i jakoś im idzie, a tu człowiek się zamartwia - czasami niepotrzebnie:P

Anulla, 24 listopada 2013 20:28:27

fajnie, że je zrobiłaś i smakowało:)

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 24 listopada 2013 20:48:32

Por i kurczak to dla mnie idealne połączenie, czy z pastą, czy zapiekane razem w piekarniku. Zawsze pyszne :)

magdam, 24 listopada 2013 21:45:58

pieczarki, kurczak i makaron... mmm... pycha! :-)

Karmel, 24 listopada 2013 22:15:16

takie dania to ja kocham, zapisuję przepis!:)

CookingByFaksiu., 25 listopada 2013 01:12:10

pora uwielbiam!

Poezja Smaku, 25 listopada 2013 02:13:46

Uwielbiam takie pasty, trafiłaś w moje smaki :)

Antenka, 25 listopada 2013 10:22:37

ale kusisz tym sosikiem! uwielbiam takie połączenia!

martawkuchni.blog.pl, 25 listopada 2013 10:33:36

To musiało być pyszne:) wygląda rewelacyjnie:) mniam:)

Ivka, 25 listopada 2013 10:53:15

Całkiem proste w wykonaniu, ale jakże smaczne danie!

tu-tusia, 25 listopada 2013 12:58:56

Pychota :)

Magda C., 25 listopada 2013 14:56:32

Pycha, chyba dzisiaj muszę takie zjeść :)

domowacukierniaewy.blox.pl, 25 listopada 2013 19:17:22

Och ja też jestem perfekcjonistką, zastanawiam się czasem czy to dobrze czy źle :)Pyszna pasta, z bardzo ciekawym sosem :)

Monika, 25 listopada 2013 21:00:56

Takie makaronowe dania to moi faworyci:)

zjedz_mnie, 26 listopada 2013 20:14:29

Dopadłam Cię i nominowałam do Liebster Blog Award :) Zapraszam na: http://zjedzmnie.blox.pl/2013/11/Liebster-Award.html :) Gdzie czeka na Ciebie krótkie info wprowadzające i 11 pytań. A więc owocnego stukania w klawiaturkę :D

Schokolade Inspirationen, 26 listopada 2013 22:28:59

Oj chyba mam to samo.Niestety nie mam czasu, by coś innego gotować na obiad niż robi moja mama.. :|

Kaś, 26 listopada 2013 22:52:14

bardzo fajne połączenie pora i pieczarek. jako makaroniara dostałam ślinotoku :)perfekcjonizm... skąd ja to znam :)

Mała kuchareczka, 26 listopada 2013 23:11:19

Spoko.Jak się bardziej rozwinie to wpadaj do mnie :)

Salvador Dali, 27 listopada 2013 22:35:24

ooo.. uwielbiam takie dania! D: Meeega :) Super, zapisuję i robię, w któryś dzień!

Andźka, 28 listopada 2013 11:08:50

Oj chyba mamy podobnie. Choć uwielbiam mielone, schabowe, gołąbki i inne Polskie, tradycyjne przysmaki, to muszę czasem pokombinować i spróbować czegoś nowego. Twojego makaronu też bym spróbowała, choc połączenie pora z kurczaka już znam i baaaardzo lubię. Jestem epwna, że ze szpinakowym makaronem też by mi posmakowało :D

karolina, 28 listopada 2013 14:18:42

uwielbiam takie dania :)

Anulla, 28 listopada 2013 20:53:08

to tak jak dla mnie:)

Anulla, 28 listopada 2013 20:53:53

z jednej strony zaleta, a z drugiej wada takie jest moje zdanie:)

Anulla, 28 listopada 2013 20:54:24

to widzę, że jest nas więcej perfekcjonistek:P

Anulla, 28 listopada 2013 20:54:43

to czekam na info jak smakowało!:)

Anulla, 28 listopada 2013 20:55:56

ja je pierwszy raz wykorzystałam jako farsz do tarty i bardzo go lubię:) A teraz zamieniłam na wersję z sosem:) piekłam też w porze kuraka z suszonymi pomidorami:)

Magdalena P., 28 listopada 2013 21:00:28

Pysznosci, aż się głodna zrobilam:))

Łucja, 29 listopada 2013 01:14:14

uwielbiam takie dania :) zjadłabym z przyjemnością!

Magda111, 29 listopada 2013 10:17:12

ale musiała być smaczna :) uwielbiam i kurczaka i szpinak i pieczarki:)

Paulina Kwiatkowska, 30 listopada 2013 17:18:34

Też ostatnio jadłam tagialtelle, pycha;)

Aneta Przywecka, 2 grudnia 2013 15:38:28

Mam na to apetyt :) bardzo lubię dania makaronowe tak jak w ostatniej notce mogłaś wyczytać :)

ugotujmyto.pl, 2 grudnia 2013 19:42:31

Uwielbiam takie smaki :)

judik, 3 grudnia 2013 17:50:31

Takie dania lubię najbardziej :-)

Smakiempisany, 22 grudnia 2013 23:00:17

pyszności :)ja też lubię kombinować...chociaż nie powiem, jak przychodzi tydzień, ze nie mam czasu na tyłku przysiąść, nie przeszkadza mi wyciąganie codziennie nowej porcji domowych pierogów z zamrażaki...hehe :)