Mortadela w cięśćie

Mortadela w cięśćie

Mortadela w cięśćie

Były czasy kiedy mortadela była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele pokroić na grube plastry ( ok. 1 cm) Z reszty składników  przygoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto naleśnikowe, kanapka, przekąska, kefir, ogórki, schabowe, kotlet, zupa, kotlety, kanapki, szybkie ciasto, przekąski, szybkie przekąski, łatwe ciasto, mleko w proszku, szybka zupa

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.