Kartacze z mięsem drobiowym (zwane także cepelinami) to pyszne kluski ziemniaczane z mięsnym farszem. Są mięciutkie, bardzo sycące, a w smaku nie mają sobie równych. Do ich przygotowania potrzeba nieco czasu, ale za jednym zamachem można zrobić obiad na dwa dni. Na drugi dzień kartacze najlepiej odgrzać na parze, będą smakować jak świeże. Zazwyczaj do mięsnego farszu do kartaczy wykorzystuje się mięso wieprzowe, ale udka z kurczaka są lżejsze i delikatniejsze. Mnie i mojej rodzinie taki farsz bardziej smakuj... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...