Bułki maślane to pyszne, domowe pieczywo, które można podać na wiele sposobów. Wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się do burgerów z soczystym mięsem, świeżymi warzywami i ulubionym sosem. Można je również podawać z jajecznicą, szynką i serem lub wykorzystać do przygotowania kanapek na słodko z dżemem, nutella czy owocami. Będą też świetnie smakować posmarowane pastą z twarożku. Składniki na bułki maślane (około 12 sztuk): 600 g mąki pszennej typ 550 (4 szklanki) 250 ml mleka 2% (1 szklanka) 150 g... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...