Ziarno orkiszu gotowane w bulionie
Ziarno orkiszu gotowane w bulionie
Przepis na : obiad
Ziarno orkiszu bardzo lubię nie tylko ze względu na bogate właściwości, dobre dla naszego organizmu. Cenię go też za smak lekko orzechowy i za strukturę. Cało ziarno ugotowane będzie różniło się od tych ciętych w postaci kaszy orkiszowej. Podczas gdy kasza może być miękka i sypka, a nawet gęsta, klejąca to gotowane ziarno orkiszu będzie zawsze sypkie i do tego al dente. Ta cecha, ten lekki opór na zębach jest dla mnie świetną cechą. Taki orkisz gotowany na bulionie to coś w postaci kaszotto tylko nie będzie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Autor
DorotaSmakuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
seler naciowy, sałatki, sałatka, obiad, sałatka z selerem
Inne przepisy z Dorota Smakuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję