Ziarno orkiszu gotowane w bulionie

Ziarno orkiszu gotowane w bulionie

Ziarno orkiszu gotowane w bulionie

Przepis na : obiad

Ziarno orkiszu bardzo lubię nie tylko ze względu na bogate właściwości, dobre dla naszego organizmu. Cenię go też za smak lekko orzechowy i za strukturę. Cało ziarno ugotowane będzie różniło się od tych ciętych w postaci kaszy orkiszowej. Podczas gdy kasza może być miękka i sypka, a nawet gęsta, klejąca to gotowane ziarno orkiszu będzie zawsze sypkie i do tego al dente. Ta cecha, ten lekki opór na zębach jest dla mnie świetną cechą. Taki orkisz gotowany na bulionie to coś w postaci kaszotto tylko nie będzie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję