Przepis na : śniadanie
Proziaki z dynią Proziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy gdy w domu zabrakło pieczywa (bo piekło się go raz w tygodniu zwykle w sobotę w większej ilości). Są puszyste, lekko słodkie, bardzo smaczne. Cały sekret ich przygotowania tkwi w konsystencji ciasta, które musi być dość luźne by bułeczki ładnie wyrosły, podobno z czasem i praktyką dochodzi się do perfekcji. Do ciasta możemy dodawać dodatki wedle... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...