Przepis na : śniadanie
Małosolne ogórki szklarniowe – próbowaliście? Ja w tym roku na nowo mam wenę do eksperymentowania z kiszonkami. Już nastawiłam buraki, rzodkiewki, paprykę, selera, kalafiora i ogórki gruntowe. Miałam też ogórki szklarniowe już nie pierwszej świeżości, trochę takie już jakby kwaskowate. Wrzuciłam je w solankę z obowiązkowym koprem, czosnkiem i chrzanem. I co? No i w sumie ok wyszły, ciekawe. Smakują jak małosolne, smaczne są. Jednak ich konsystencja jest bardziej miękka taka. Spoko do sałatek, do zupy... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...