tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście

tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście

tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście

składniki na ciasto krucho drożdżowe: 200 g mąki 20 g drożdży 50 g masła 1 jajko 1-2 łyżki ciepłej wody 1 szczypta soli wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Do mąki dodajemy pokruszone drożdże, sól, jajko oraz masło. Zagniatamy elastyczne ciasto, jeżeli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 20 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej formy o średnicy (wylepiamy spód i brzegi formy). Pieczemy w nagrzan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.