składniki na spód sernika: 180 g biszkoptów 80 g masła wykonanie: Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortownicy (ok. 24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 200 ml śmietany kremówki 200 g cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy 2/3 łyżeczki ekstraktu cytrynowego lub otarta skórka z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki przekłada... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...