sernik pistacjowy

sernik pistacjowy

sernik pistacjowy

składniki na spód z ciasteczek: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło roztapiamy, wlewamy do herbatników i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 21-22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia), wyrównujemy i dociskamy np. dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 150 g pasty pistacjowej 150 g cukru 3 jajka 30 g mąki ziemniaczanej 150 ml śmietanki kremówki wykonanie: Wszystkie składniki przekład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.