pączki hiszpańskie

pączki hiszpańskie

pączki hiszpańskie

składniki: 200 g mąki 100 g masła 125 ml wody 125 ml mleka 4 jajka dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia lukier (cukier puder wymieszany z wodą) wykonanie: Z jednego arkuszu papieru do pieczenia wycinamy kwadraty ok. 8 x 8 cm. Do rondelka wlewamy mleko i wodę, dodajemy masło. Wstawiamy na ogień, mieszamy do rozpuszczenia się masła i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia dodajemy mąkę i energicznie mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki do momentu, aż ciasto będzie gładkie i będzie od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję