składniki: 140 g mąki 1 jajko 60 ml mleka 1 jabłko 1-2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu lub otarta skórka z wyparzonej 1/2 cytryny 1 szczypty soli 1 łyżeczka spirytusu dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia (w moim przypadku smalec dobrej jakości, wiadomego pochodzenia, ;)) opcjonalnie: cukier puder do podania wykonanie: Jajko mieszamy z mlekiem oraz cukrem. Dodajemy obierane i pokrojone w kostkę jabłko, cynamon lub skórkę z cytryny, alkohol, mąkę wymieszaną z sodą oraz solą. Wszystko dokł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...