domowy Krem Budyniowy do ciast, tortów i deserów
domowy Krem Budyniowy do ciast, tortów i deserów
Przepis na : deser
składniki: 500 ml mleka 3 żółtka 80 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 200 g masła w temperaturze pokojowej opcjonalnie: cukier z wanilią do smaku wykonanie: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz opcjonalnie z cukrem z wanilią. Do osobnego naczynia wlewamy 150 ml mleka, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną, dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Ugotowany budyń zestawiamy z ognia, przekładamy do mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasteczka
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję