[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt kakaowy: 80 g mąki pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 30 g kakao 2 łyżki mleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie stopniowo żółtka, olej oraz mleko. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. C... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...