Zawsze myślałam, że Pychotka to po prostu ciasto Pani Walewska, tyle że pod inną nazwą. Błędne było moje myślenie;) To zupełnie inne ciacho… Dwa kruche blaty ciasta spulchnione dodatkiem amoniaku( ach te urocze bąble w kruchym J )przykryte cukrową bezą posypaną orzechami włoskimi( tutaj smakują zupełnie jak prażone-mniam!). Całość bardzo słodka dzięki pysznemu budyniowemu kremowi, ale jednocześnie nie zamulająca, bo dżem przełamał ten efekt. Jeśli chcecie wypróbować Panią Walewską przepis tutaj . A ja pisz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...