Pasteryzacja przetworów w garnku. Pasteryzacja to proces który ma na celu wybicie mikrobów i chorobotwórczych mikrobów przez które nasze zapasy mógłby szlak trafić. Pasteryzacja to proces naturalnej konserwacji potraw bez różnych chemicznych dodatków i zarazem zachowania walorów smakowych przygotowywanych w ten sposób potraw. 👉Jak pasteryzować przetwory słoiki ❓ Proces pasteryzacji słoików z różnymi potrawami jest identyczny. Może się jedynie różnić ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.