Pasteryzacja słoików na zimę

Pasteryzacja słoików na zimę

Pasteryzacja słoików na zimę

Pasteryzacja przetworów w garnku.    Pasteryzacja to proces który ma na celu wybicie mikrobów i chorobotwórczych mikrobów przez które nasze zapasy mógłby szlak trafić.      Pasteryzacja to proces naturalnej konserwacji potraw bez różnych chemicznych dodatków i zarazem zachowania walorów smakowych przygotowywanych w ten sposób potraw. 👉Jak pasteryzować przetwory słoiki ❓     Proces pasteryzacji słoików z różnymi potrawami jest identyczny. Może się jedynie różnić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka SnochAgnieszka Snoch

Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.

Inne przepisy z Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.