Przepis na : obiad
Mąka sojowa zawiera 50 % białka i 5% błonnika, jest więc dobrą alternatywą do mięs i zastosowania w przepisach diety rozdzielnej. Wskaźnik strawności białka (aminokwasów) pochodzenia sojowego jest taki sam jak w przypadku jajka. Żartobliwie można stwierdzić, że wdrażanie mąki sojowej do obtaczania kotletów jest krokiem ku diecie wegetariańskiej, bo kotlet jest już "pół wegetariański"... :) Składniki na kotlety: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) sól pieprz Przygotowanie: Mięso rozbi... czytaj dalej...
Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.