Przepis na : deser
Klasyczną kruszonkę do ciasta przygotowuje się na bazie masła. W diecie bezmlecznej kruszonkę z powodzeniem można zrobić używając margaryny bez dodatku mleka. Z podanych tutaj proporcji można przygotować sporą ilość kruszonki. Bez problemu wystarczy do posypania sporego ciasta. 1/3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (50 g) Mąkę i cukier wsypujemy do miski i mieszamy. Margarynę szatkujemy nożem na mące (by jej nie rozgrzewać). Gdy jest już rozdrobniona rozcieramy palcami krus... czytaj dalej...
Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!