Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Placki z kukurydzy konserwowej na słono

Takie placuszki to doskonała propozycja na szybkie śniadanie oraz pożywną przekąskę, którą można też zabrać do szkoły lub pracy. Idealnie smakują na ciepło i zimno, w wersji solo, jak również z dowolnym sosem, jogurtem, czy z ulubionymi dodatkami. Polecam! (około 11 sztuk) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cebula 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len) Kukurydzę należy odsączyć z zalewy i umieścić w misce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, placki, placuszki, szybkie śniadanie, naleśniki, ciasto, przekąski, sosy, przekąska, dieta, kolacja, naleśnik, szybkie przekąski, przekąski na ciepło, szybka kolacja, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto na zimno, szybkie ciasto, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.