Parówki w puchatym cieście z prażoną cebulką

Parówki w puchatym cieście z prażoną cebulką

Parówki w puchatym cieście z prażoną cebulką

Już Wam pisałam, że lubię te ciasto i jest ono uniwersalne. Była już cukinia ( klik ), fasolka ( klik ) i kiełbaski z mozzarellą ( klik )... Takie parówki są rewelacyjne i świetnie komponują się z ulubionym sosem. 6-7 parówek (dobrej jakości) Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 2-3 łyżki prażonej cebulki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżki octu spirytusowego sól do smaku (około 1/3 łyżeczki) Dodatkowo: mąka do obtaczania olej do głębokiego smażenia Jajko z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję