Spring Rolls

Spring Rolls

Spring Rolls

Spring rolls czyli sajgonki są daniem kuchni azjatyckiej. Są to małe malutkie krokieciki z przeróżnym nadzieniem, zawija je się w papier ryżowy i później podsmaża na oleju. Robiłam je po raz pierwszy i miałam trochę obawy co do papieru ryżowego, ale nie taki diabeł straszny jak go malują i moje sajgonki wyszły bardzo pyszne!  Składniki na około 6 sztuk 5 małych pieczarek 100 g boczku wędzonego w plastrach pół czerwonej cebuli 1 mała papryczka jalapeno 1 łyżka gęstej śmietany 18% papier ryżowy (adsbygoo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, pieczarki

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.