Zupa tajska z soczewicy

Zupa tajska z soczewicy

Zupa tajska z soczewicy

Zupa tajska raz, dwa, trzy,  po pierwsze szybka  po drugie smaczna, po trzecie ekspresowa. Składniki: 50 dag cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu) 1/2  szklanki czerwonej soczewicy 3 szalotki 2 marchewki (pokrojone w kostkę) 100 ml świeżego soku pomarańczowego 1 l domowego bulionu warzywnego 1 łyżka przyprawy tajskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju *nigdy nie dodaje całego bulionu, wszytko zależy od tego jaką konsystencję zupy preferujecie, lepiej doleć stopniowo, niż gdyby zupa miała by być za rz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję