Przepis na podpłomyki

Przepis na podpłomyki

Przepis na podpłomyki

Przepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów  Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana są zdecydowanie bardziej wykwintne niż te, które przygotowywali pierwsi Słowianie. Jednak sposób przygotowania podpłomyków nie zmienił się od tysięcy lat. Dawniej podpłomyki wypiekano na mocno rozgrzanych w ognisku kamieniach lub na blasze umieszczonej nad ogniem. Dziś staropolskie podpłomyki możemy upie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, chleb, naleśniki, śniadania, sałatka, sałatki, zupa, ciasteczka, tiramisu, kolacja, ryby, szpinak, naleśnik, surówka, obiad, przetwory, placki, ciasto na pierogi, dynia, żeberka, kapustą, boczek, ciasto na pizze, ryba, pieczarki, pizza , ciasto na naleśniki, chleb na drożdżach , ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.