Gruszki w occie

Gruszki w occie

Gruszki w occie

Gruszki w occie  Najlepszy przepis na marynowane gruszki w zalewie octowej Gruszki w occie to przepis nieco zapomniany. A szkoda, bo gruszki w zalewie octowej są pysznym dodatkiem do mięsa, pasztetów i sałatek i doskonale zastępują chutney z gruszek . Słodko cierpkie marynowane gruszki w occie możesz podawać także do serów. Pamiętam z dzieciństwa, że gruszki w occie zawsze pojawiały się u nas na wigilijnym stole, a najlepsze gruszki na zimę robiła moja babcia. Smak marynowanych gruszek podkreślają typow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gruszka, pierogi, ciasto, naleśniki, sałatki, sałatka, przetwory, śniadania, imbir, zupa, ciasteczka, tiramisu, pasztet, obiad, kolacja, surówka, ciasto na pierogi, bożonarodzeniowe, ciasto na naleśniki, ciasto z gruszkami, pierogi z mięsem, potrawy wigilijne

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.