Tyle-ile

Tyle-ile

Tyle-ile

Przepis pochodzi ze zbiorów rodzinnych i zakładam, że jest dość stary, tylko lekko unowocześniony proszkiem do pieczenia i temperaturą piekarnika :). Jest to przepis na ciasto ucierane, ale podane w ciekawej formie: podstawą są jajka, które trzeba zważyć jeszcze przed rozbiciem (u mnie było to 277 gram), a według ich masy dobiera się resztę składników. Musiało się to bardzo wygodnie robić na wagach szalkowych.  Sam wypiek jest bardzo słodki, chyba z powodu ilości cukru. Wykorzystać można dowolne owoce sez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.