Paluszki francuskie z pesto

Paluszki francuskie z pesto

Paluszki francuskie z pesto

Przekąska o efektownym wyglądzie, szybka do przygotowania. Doskonała jako przekąska na imprezę, do piwa, wina lub herbaty. 1 opakowanie ciasta francuskiego 80 gram pesto Nagrzać piekarnik do 200C, góra-dół, bez termoobiegu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto francuskie. Posmarować ciasto cienką warstwą pesto. Ostrym nożem naciąć ciasto w cienkie paski, następnie przekroić je na pół. Każdy kawałek skręcić: chwycić ostrożnie za wąskie końce i skręcić ciasto 2-3 razy. Skręcone paski ułożyć na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, przekąski, przekąska, impreza, przystawki, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, szybkie przekąski, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.