Przepis na : obiad
Klasyczny makaron z wszystkim co mam w lodówce. Dobrze podsmażony boczek i lekko ostry sos pomidorowy doskonale komponują się z makaronem :) Suszone zioła można zastąpić świeżymi. Liczba porcji: 2 200 gram makaronu 1 pomidor 200 ml passaty pomidorowej 1 cebula 100 gram boczku 80 gram mozzarelli 1 łyżka słonecznika 1 łyżka pestek dyni 1/4 papryczki chilli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki soli Makaron ugotować al dente wg wskazówek na opak... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...