Lekki kapuśniak z pieczarkami

Lekki kapuśniak z pieczarkami

Lekki kapuśniak z pieczarkami

Składniki: 3 skrzydełka z kurczaka 250 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 mały seler 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula kilka suszonych grzybów 3 średnie kremowe ziemniaki 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka kminku sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 4 łyżki posiekanej natki Kapustę lekko przepłukać, jeśli jest za kwaśna, włożyć do garnka wraz z kminkiem i grzybami, zalać 1,5-2 szklankami wody i gotować do miękkości. Skrzydełka umyć, włożyć wraz z listkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, mięso, skrzydełka, pieczarki, mielone, ziemniaki, seler, zupa, kapusta kiszona, kapusniak, kurczak, zupa jarzynowa, kurczak z pieczarkami, kurczak z czosnkiem, zupa z selera, mielone pieczarki, zupa grzybowa, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, mielone z warzywami, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.