Kluski z kapustą

Kluski z kapustą

Kluski z kapustą

W moim rodzinnym domu kapustę z grzybami i suszonymi śliwkami mama podawała z panierowanymi filetami z ryby. Ja najczęściej podaję ją do kaszanki, pieczonego lub duszonego schabu, ale również lubimy wymieszaną z ugotowanym makaronem Składniki: 250 g makaronu - świderki, fale, krótkie wstążki lub łazanki 500 g kapusty kwaszonej (może być z marchewką) garść suszonych borowików lub podgrzybków 50 g śliwek kalifornijskich lub suszonych 1 mała cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz, łyżeczka kminku cukier ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ryby, susz, śliwka, duszone, makarony, grzyby, makaron, świderki, cebula, ryba, marchewka, pieczenie, schab, mięso, schab ze śliwką, makaron smażony, mięsa pieczone, ryby smażone, mięso duszone, gotowana marchewka, dania z makaronem, schab gotowany, dania na gorąco

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.