Gyros z fasolą i kiełkami roślin strączkowych

Gyros z fasolą i kiełkami roślin strączkowych

Gyros z fasolą i kiełkami roślin strączkowych

Gyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki: 2-3 filety z kurczaka 1 czerwona papryka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli opakowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, ogórki, kurczak, gyros, sosy, papryka, czerwona fasola, fasola czerwona, majonez, kapustą, sałatka, ogórki konserwowe, filet z kurczaka, kapusta pekińska, mięso, sałata lodowa, sałata, kurczak z papryką , sałatka gyros, czerwona kapusta, sałatki, sos do kurczaka, sałatka z majonezem, kurczak z czosnkiem, sałatka z kurczakiem, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka z sałatą lodową, kurczak w zalewie

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.