Na taki sernik miałam ochotę od bardzo dawna, prosty, kremowy na kruchym maślanym spodzie i polany kwaśną żurawinową galaretkę. Jednak dopiero niedawno udało mi się upolować świeżą żurawinę na moim ulubionym targu, bo w marketach mimo szumnie ogłaszanych promocji była jedynie suszona. Przygotowanie galaretki wymaga trochę pracy, bo trzeba ugotowane owoce przetrzeć przez sitko, ale dla tego niepowtarzalnego smaku i wyglądu warto się pobawić. Spód: 100 g. masła 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cu...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...