Piegus z dżemem

Piegus z dżemem

Piegus z dżemem

Co tu dużo mówić, bardzo proste i pyszne ciasto, które bez trudu zrobicie w kilka minut. Idealne do popołudniowej herbatki, czy dla niespodziewanych gości. Delikatnie puszyste z chrupiącym makiem oraz dżemem, który idealnie przełamuje słodycz.  Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek maku słoik dżemu porzeczkowego Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej piany, dodajemy mąkę, mak i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do blaszki (23x33 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję