Pleśniak

Pleśniak

Pyszne ciasto, lekko kwaskawe dzięki czarnym porzeczkom ... polecam   Składniki: 200 g masła 5 jajek 3 szklanki mąki (1 szklanka=0,25 l) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki + 2 łyżki drobnego cukru szczypta soli 2 łyżki kakao słoik dżemu z czarnej porzeczki (można dodać jeszcze świeżych owoców lub ze słoika) Wykonanie : Zimne masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, żółtkami. Zagnieść ciasto, podzielić je na 3 części, jedną z nich zagnieś...

Czytaj dalej na blogu cucinare

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję