Przepis na : obiad
Miękkie i rozpływające się w ustach mięsne kuleczki w sosie śmietanowo-żurawinowym. Z dodatkiem posiekanego koperku i podsmażonej do miękkości cebulki. Najpierw obsmażone na rumiano, a później krótko gotowane w bulionie, śmietance i dżemie żurawinowym. Smakują wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI / 4 porcje PULPETY 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 500 g chudego mielonego mięsa (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 1 mała bułka (świeża lub czerstwa) lub np. 2 kromki chleba tostowego 1/3 szklanki ... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...