Składniki, około 24 sztuki: 4 banany 80 g gorzkiej czekolady 0,5 szklanki cukru 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 1 małe opakowanie cukru waniliowego brązowy cukier do posypania Przygotowanie: Piekarnik nastawić na 180 stopni. Banany obrać i pociąć w kostkę, czekoladę drobno pokroić. Mąkę przesiać, połączyć z pozostałymi składnikami. Masę nakładać do 2/3 papilotek. Każdą muffinkę posypać brązowym cukrem. Piec przez 30 minut. ... czytaj dalej...
Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)