Grissini, chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego

Grissini, chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego

Grissini, chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego

Chrupiąca włoska przekąska, idealna na piątkowy i sobotni wieczór. Do paluszków możemy dodać nasze ulubione składniki i podawać je z ulubionymi sosami. Najlepsze są od razu po wyciągnięciu z piekarnika, znikają w mgnieniu oka. Aby na drugi dzień odzyskały chrupkość, można je wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok 5 min.   Składniki, około 21 sztuk: 260 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 20 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2,5 łyżki oliwy 1 żółtko do posmarowania sól morska 2 łyżeczki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cooklife

Autor

cooklifecooklife

Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, pesto, suszone pomidory, pomidor, włoska, susz, pieczenie, jajko, przekąska, sosy, przekąski, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na niedziele, przekąski na ciepło, sos do jajek

Inne przepisy z cooklife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.