Ostatnio naszło mnie na kulinarne wspomnienia dzieciństwa. Jednym z nich jest zdecydowanie ryż z pomidorami . Jest to potrawa, którą moja mama najczęściej przygotowywała jesienią, gdy dostępne były tanie, polne pomidory, bo to właśnie na nich opiera się to danie. Ryż z pomidorami i dodatkiem żółtego sera to bardzo smaczne, proste, szybkie i tanie danie. Gorąco polecam, mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mnie! Ryż z pomidorami Składniki: 1kg pomidorów (mocno dojrzałych, polnych) 1 cebula 1-2 ząbki czosn... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...